Articles / Trening

Slik bruker du verdens beste sportsdrikk

JUICE er den eneste butikken i verden som selger energidrikken til Maurten, og nå skal vi lære deg hvordan du bruker den i praksis.

Juice_fullres-1

Per dags dato er JUICE den eneste butikken i verden som selger Maurten og dette måtte selvfølgelig feires. Vi har fått vår ultraløper Margrethe til å si noen ord om Maurten.

Yuki Kawauchi og Maurten besøkte JUICE

Torsdag 14.september inviterte vi løpere, triatleter og andre utholdenhetsutøvere til butikken. På agendaen stod det: kort shakeout run før Oslo maraton, smaksprøver av Maurten, presentasjon og Q&A med selveste Yuki Kawauchi. I tillegg presenterte Maurten produktene de har per dags dato og røpet litt om hva som kommer fremover. Det ble en fin og innholdsrik kveld og vi var alle veldig starstruck når den ydmyke løpelegenden fra Japan kom ned trappen.

Er du interessert i å være med på vårt neste event? Like oss på Facebook og få invitasjon tilsendt.

Laget av svenskene

Maurten ble grunnlagt i Sverige og har i dag viktige samarbeid med flere av verdens beste maratonløpere: Eliud Kipchoge, Daniel Wanjiru og Wilson Kipsang for å nevne noen. De er også en del av forskningsprosjektet SUB2HR.

Maurten har forsket frem en helt ny teknologi innen sportsernæring, som i motsetning til gels og sportsdrikk som allerede finnes på markedet, er skånsom mot tennene og magen. De har tatt bort alle ingredienser som ikke er med på å fremme prestasjon og det har lite eller ingen ettersmak.

 

forbrenner mellom 500-1000 kcal

Ved lengre treningsøkter (>1time) og løp/ritt, forbrenner man mellom 500-1000 kcal avhengig av vekt, tempo, kjønn og aktivitet. Dessverre er det slik at kroppen ikke har mulighet til å ta opp mer enn 250-300 kcal per time når man er i aktivitet med vanlig sportsnæring. Det vil si at vi alltid har et kaloriunderskudd.

Unngå det store kaloriunderskuddet

Jo lengre økt/løp jo mer påvirker dette prestasjonen. Fordelen er derfor stor om du kan få i deg mer kalorier og unngå det store underskuddet. Dette har Maurten klart å løse. Når du drikker Maurten 160 eller 320 og væsken kommer i kontakt med magesyren, dannes det hydrogels. Disse pakker inn kaloriene og gjør det derfor mulig for kroppen å ta opp mer kalorier og karbohydrater enn ved en vanlig gel/sportsdrikk.

 

Slik bruker du Maurten i praksis

 

1. Lading før løp

Maurten fungerer utmerket som en lading med karbohydrater før en tøff treningsøkt eller løp.

2. Perfekt restitusjonsdrikk

Har du problemer med å få i deg nok etter en lengre/tøffere treningsøkt, er Maurten perfekt som restitusjonsdrikk. Restitusjonen starter rett etter du er ferdig med økten og jo lengre du venter med å få i deg næring, jo lengre blir restitusjonstiden.

3. Jevnere prestasjon på ultraløp

Jeg har personlig hatt stor fremgang ved å bruke Maurten under ultraløp. Underveis i løpet blir jeg vanligvis kvalm og har vanskelig for å få i meg noe næring. Dette kan vare i flere dager etter et løp. Med Maurten har ikke kvalme vært noe problem, og ved sist løp kunne jeg til og med spise burger i det jeg kom i mål. Energien var også jevnere under hele løpet.

4. Planlegg løpet

Skal du bruke Maurten til lengre løp/ritt ville jeg tenkt litt gjennom logistikken på forhånd. For at teknologien skal fungere, skal pulveret blandes i 500ml vann +-10%. Det er derfor en stor fordel om du har noen som kan levere dette til deg ferdigblandet underveis, eller at du har en strategi for hvordan du skal få blandet det selv. Ved sist løp hadde jeg lagt pulveret klart i Salomon sine softflasker som jeg hadde i sekken, og på drikkestasjonene tok jeg bare en ny flaske, fylte den med vann og løp videre.

5. 1-2 flasker i timen

Er du i aktivitet i 2 timer eller mer skal du ha i deg 1-2 flasker i timen, litt avhengig av temperatur og hvor mye du svetter.

Per dags dato finnes Maurten 320 som gir 320 kalorier og 80g karbohydrater, og 160 som gir 160 kalorier og 40g karbohydrater. Du kan enkelt bestille de i vår nettbutikk.

Del gjerne dine erfaringer med oss på Facebook eller Instagram med taggen @thejuice.no

Vi på JUICE ønsker deg lykke til med sesongens løpeeventyr!