Articles / Trening

Kom i gang med yoga!

Med yoga følger både fysiske og mentale gevinster, men også mange rare myter. Vi har samlet alt du trenger å vite før første turen til yogastudioet.

_N5A2925

Noen syns det kan være litt skummelt å bevege seg inn på ukjent territorium, og det er mange rare myter forbundet med Yoga. Hvis du har inntrykk av at yoga er et slags religiøst rituale for supermyke mennesker, at det går treigt eller er kun for jenter, så stemmer absolutt ikke det. Yoga er en utrolig variert og effektiv treningsform, som også er et ypperlig tilskudd for å balansere et treningsprogram med annen fysisk aktivitet. Det er en klassisk misforståelse at du må være myk for å begynne med yoga, fleksibilitet er kun et mulig resultat av praksisen, ikke en nødvendighet for å komme igang. Yoga passer for alle, uavhengig av fysisk utgangspunkt, men finn en time som passer for nybegynnere hvis du er helt fersk.

Lululemon – Invigorate Bra 699,- og Invigorate Tight 7/8 1399,- Kan kjøpes i butikken på Eger, Oslo. Manduka PRO Yogamatte 1599,-

Finn din yogatype

Det finnes utrolig mange forskjellige former av yoga. Prøv deg frem, og finn ut hvilken som passer for deg. Liker du varme? Prøv Bikram! Vil du mestre stress? Prøv Yin Yoga. Liker du det litt mer spirituelt? Gå på en Jivamukti Yoga-time. Mulighetene er uendelige!

Ikke press deg!

Yoga handler ikke om å prestere, men om å gradvis bygge opp sin egen praksis. Fokuser på pusten, vær tilstede, ikke gå for hardt ut og vær snill mot kroppen din. Når instruktøren sier at du KAN gå videre i stillingen, betyr ikke det at du skal eller MÅ! Det er mye tøying i yoga, og går du for fort frem, kan du faktisk risikere å bli skadet.

Mia har på seg Monreal London – Tribal legging 1599,- i Moss Camouflage Print.

Kom i god tid

Vær heller 10 minutter for tidlig ute, enn å komme listende inn i timen etter at den har begynt. Det er forstyrrende for andre, og ikke minst stressende for deg. Yoga handler mye om indre ro og konsentrasjon, så unn deg selv en god start på praksisen.

Invester i egen matte

Du kan leie matte i de fleste studioer, men hvis du har tenkt å satse litt, er det virkelig verdt å investere i en egen yogamatte. Det finnes mange forskjellige matter, med forskjellige egenskaper, så finn ut hva du trenger og gå for god kvalitet.

Bruk behagelige klær

Mange av øvelsene foregår med hodet ned mot gulvet, så hvis du har på deg for løse klær, kan det bli forstyrrende. Kroppsnære og myke klær som sitter godt, gjør at du kan fokusere på øvelsene, og ikke hva du har på deg.

Og til slutt – la deg selv være ny til yoga! Mister du balansen eller føler deg litt klønete, ikke ta det så høytidelig. Kos deg, le masse og finn tilbake til pusten og konsentrasjonen igjen.

Yoga toolbox: Alt du trenger for å bli en ekte yogi!

Les mer