Articles / Min trening

Sportsfotografen som velger Patagonia

Vi har fått Emil Sollie til å snakke litt om actionsport, foto, og hva han har på seg når han er ute.

_EKS8176-2

Aktiv og sta

Jeg er oppvokst med at trening og friluft har vært en stor del av hverdagen, og det er det fortsatt. Jeg har jobbet som fotograf i 5 år. Mest med actionsport som Snowboard, skateboard, surf osv, men senere har det blitt mye streetfashion, natur/exploring i tillegg til å jobbe med regi innen film.  I tillegg til å skate, kjøre snowboard og gå i fjellet løper jeg en del. Jeg prøvde meg faktisk på Oslo maraton (helmaraton) for en et par år siden, men måtte bryte for jeg åpnet altfor hardt. Ble så forbanna for at jeg ikke klarte det, så jeg dro på Bislett stadion uken etter med litt sjokkis, cola, kaffe og nøtter og løp 106 runder der, som er helmaraton.

Best ute

Mitt favorittsted er uten tvil Lofoten. Der kan man surfe, kjøre snowboard og gå på topper med fantastisk utsikt på samme dag. På høsten og våren er Lofoten verdens fineste sted. Nesten ingen turister, surf og midnattsola har blitt bytta ut med nordlys.

Bedre ytelse med riktig utstyr

Når jeg stikker på tur, går ut for å trene, sikker å skater eller kjører snowboard ser jeg etter to ting i det jeg har på meg. Det må være bra utstyr med gode tekniske egenskaper, og jeg må føle meg bra og føle at jeg ser bra ut. Jeg føler meg mer avslappet og confident når jeg har på meg noe jeg digger. Jeg er 100% sikker på at jeg yter bedre når jeg føler meg bedre, og dette gjelder på alt fra Maraton til når jeg tar bilder.

Patagonia?

Jeg digger Patagonia. Ikke minst er klærne deres er veldig bra, men de står for mye bra også.. Jeg går aldri på fjellet i fjellsko, joggesko er alltid med. Nike joggesko på vei opp og vans Sk8-hi med ekstra såler på vei ned. Etter jeg jobbet som fotograf for Nike i et par år har jeg faktisk bare trent i Nike. En teknisk god First-layer er også veldig viktig da jeg ofte går med tung sekk, blir varm, stopper underveis for å ta bilder og derfor har lett for å bli kald. Det er viktig at det man har på seg puster godt så jeg slipper å ha med ekstra skift til det ytterste laget, i en sekk som allerede er full av fotogear.