Articles / Min trening

Surfing med Patagonia i værharde Lofoten

Hva får to gutter i sin beste alder til å slippe alt de har i hendene og flytte fra travle Oslo, helt opp til Lofoten? Om ikke bildene taler for seg selv, har vi svarene her.

Patagonia i værharde Lofoten

Vi har tatt en liten prat med Erik Botner og Hallvard Kolltveit for å høre litt om Lofoten, surf og hva de liker å ha på seg i sitt aktive liv ute i naturen.

Erik:
Jeg heter Erik, er 29 år fra Oppsal i Oslo. Glad i å bruke mye tid ute, helst ved havet eller i fjellet.

Hallvard:

Jeg er 27 år, kommer fra Bærum, men bor om dagen i Lofoten. Jeg jobber med markedsføring hos Lapoint Surfcamps og som surfefotograf med kaldtvannssurfing som spesialitet. Lofoten byr på utrolig mye kult når det kommer til bilder, men jeg trives best med et par svømmefinner på beina, neopren på kroppen og et stort kamera festet til armen.

 


Hva liker du best å ha på deg når det er kaldt? 

Erik:
Når det kaldt liker jeg best ha på meg tjukke gensere og jakker. Fordi jeg fryser lettest på overkroppen når det blir kaldt.

Hallvard:
Når det er kaldt i Lofoten gjelder det å kjøre på med mange lag. Ull, fleece og en skikkelig vinterjakke er som regel tingen, men det kommer litt an på hva jeg skal. Skal vi opp på en fjelltopp er det greit å ha noe som puster, mens hvis jeg skal stå på en frossen strand i 3 timer i solide blå er det bare å finne frem det tykkeste man har.

Hvilke brands får bli med dere på tur og hvorfor?

Erik:
Patagonia bruker jeg mye av fordi de lager bra klær som ser bra ut.

Hallvard:
Vinteren i Lofoten er røff og det handler ikke så mye om hvem som får lov til å bli med eller hva som er mest populært om dagen, men heller hva som regelrett holder deg varm. Det sagt begynner skapet å bli ganske fullt med klær fra Patagonia. Jeg har ikke noe problem med å bruke noen kroner ekstra hvis jeg da vet at klærne er produsert så bærekraftig som mulig.

Hvilke egenskaper ser du etter i turklærne dine?

Erik:
At det holder seg varmt , puster og holder seg tørt.

Hallvard:
De skal være slitesterke, allsidige og gjerne produsert så bærekraftig som mulig. Det er sjelden en jakke passer til både topptur og telttur under nordlyset, grunnet aktivitetsnivået, men jeg leter som regel etter plagg som kan bekle flere roller slik at jeg kan reise lett.

Hvorfor bor dere i Lofoten?

Erik:
Vært her før eller? dra hit så skjønner du det:)

Hallvard:

Fordi det er en stor lekeplass for voksne (og barn). Her har vi helt rå surf, luftige toppturer, fantastiske folk og masse, masse annet. I storbyen føler jeg meg innestengt og langt unna naturen – selv i en «grønn» by som Oslo.

Hvordan er det i Lofoten om dagen?

Erik:
Veldig fint, mye bølger å surfe på og mye farger på trær. Sinnsyke solnedganger og nordlys som danser på himmelen:)

Hallvard:
Nå begynner det å bli kaldere og mørkere, så vi skviser inn så mye utetid som mulig før sola forsvinner helt. Det går utrolig fort fra midnattssola om sommeren til mørketida om vinteren, og vi mister vel noe sånn som 6-7 minutter med dagslys hver dag nå. Nå kommer det jo bare større og større bølger rullende inn her, så den delen av befolkningen er storfornøyd.

 

 

Hva har du gjort denne uka?

Erik:
Denne uken har jeg surfet, gått turer og jobbet.

Hallvard:
Denne uka har jeg faktisk vært på reisefot. Vi kastet oss rundt med Lapoint Surfcamps for å skape bilder og video med to proffsurfere fra Sør-Europa, i Oslo og på vestlandet, så det har vært ganske hektiske dager og lange netter. Da er det spesielt digg å vite at jeg har klesplagg som kan tåle alt fra by-heng i Oslo og stormete høstdager på vestlandet, slik at jeg kan reise lett og med lite bagasje.

Hvorfor er det Patagonia som gjelder om dagen?

Erik:
Fordi de lager kvalitetstøy som ser bra ut.

Hallvard:
Jeg tror det er viktig å påpeke at det ikke er
kun Patagonia som gjelder, men det er de som har høyest stemme når det kommer til bærekraftig klesproduksjon – spesielt for den aktive delen av befolkningen, og derfor ser du ekstremt mange som har Patta-logoen på brystet. Patagonia oser kvalitet, og flere og flere prioriterer en grønn profil når de skal ut og shoppe. Det bør være et enormt signal til resten av klesbransjen.

Hva er det beste med vinteren i Lofoten?

Erik:
Det beste med vinteren er at det er mye bølger.

Hallvard:
Lite folk, store bølger og planker under bena. Det skal jo også sies at det er størst internasjonal interesse for bildematerialet som skapes om vinteren, fordi snøen er med å bringe ut det kalde i bildene. Det er også digg at man slipper å stå i bobil-kø på trange fjellveier.